A távközlési berendezéseket gyártó francia Alcatel SA hétfőn bejelentette: eléri, esetleg meg is haladja első negyedévi forgalmi és bevételi célkitűzését, azonban még mindig 850 millió euró nettó veszteséggel számol az egyszeri tételekkel együtt. Ez viszont sokkal jobb, mint a tavalyi utolsó negyedévi 1,5 milliárd eurós nettó veszteség.

A világ ötödik távközlésiberendezés-gyártója a fő mutatóit a részvényesek keddi éves közgyűlése előtt hozta nyilvánosságra. A végleges első negyedévi adatokat április 25-én teszi közzé. A közlemény szerint az Alcatel bevételei 32 százalékkal maradnak el a tavalyi utolsó negyedévitől, amely 6,7 milliárd euró volt. Az Alcatel közölte azt is, hogy első negyedévi nettó veszteségében benne van a Thales (hadiipari kivitelező cég, melyben az Alcatelnek 16 százalékos részesedése van) vártnál nagyobb veszteségének arányos költségterhe.

2001 végén az Alcatel nettó adóssága 2,7 milliárd euró volt. A cég összesen 30 ezer alkalmazottat fog elbocsátani 2002 végéig. Hétfőn az Alcatel 4,02 százalékkal 15,01 euróra drágult a párizsi értéktőzsdén, a jobb kilátásokra.

(MTI)

Ajánlat:

Alcatel

Korábban:

A vártnál nagyobb veszteség az Alcatelnél
(2002. január 31.)