Veszteséges az Infineon

2002.04.23. 10:25

108 millió euró nettó veszteséget könyvelt el a legnagyobb európai félvezetőgyártó, a német Infineon Technologies AG az első negyedévben. A veszteség kevesebb az előző negyedév 331 millió eurós veszteségénél, egy évvel korábban viszont a társaságnak 23 millió euró nettó profitja volt.

A vállalat a javulást a kereslet erősödésével, a memórialapkák árának emelkedésével és a költségmegtakarításokkal magyarázta. A világviszonylatban negyedik memórialapka-gyártó veszteségét elemzők 202 millió euróra várták. Az Infineon működési vesztesége (EBIT) 178 millió euróra csökkent az előző negyedévi 564 millió euróról, ugyancsak igazolva az ágazat javulását, amiről a versenytársak is beszámoltak az elmúlt napokban.

"Általában mind több pozitív jel tapasztalható a keresletben" - írták a kedden kiadott beszámolót kísérő kommentárban, de hozzátették, hogy még nem lehet teljesen megbízni a piac töretlen bővülésében a következő félévben. A kemény verseny továbbra is lenyomja az árakat - írták.

A tavalyi év történetének valószínűleg legrosszabb éve volt a világ félvezetőipara számára: a világméretű értékesítés 30 százalékkal csökkent, miközben a kapacitások messze meghaladták a zsugorodó keresletet.

(MTI)

Ajánlat:

Infineon

Korábban:

Továbbra is veszteséges az Infineon
(2002. január 21.)