Az internetes hálózati berendezéseket gyártó Cisco Systems profitjának háromszoros növekedéséről számolt be az áprilissal végződő negyedévben. A bejelentés hatására a társaság részvényeinek árfolyama meredeken emelkedni kezdett. A szerdai nyitás után a papírok értéke 15 dollár fölé ugrott, és magával húzta a tecnológiai szektor egészét - írja a BBC.

A Cisco az áprilissal végződő negyedévben 729 millió dolláros nettó nyereséget ért el, szemben a tavalyi év hasonló időszakában elszenvedett 2,7 milliárd dolláros veszteséggel. A vállalat egyszeri tételek nélkül számolt nyeresége 838 millió dollár - részvényenként 11 cent - volt ebben az időszakban, az egy évvel korábbi 230 millió dollár után.

Az elemzői várakozásokat kissé meghaladó adatok közzétételét követően a Cisco-papírok árfolyama 72 centes növekedést követően 13,80 dollár volt a New York-i értéktőzsdén. A szerdai korai kereskedésben a fő New York-i értéktőzsdei indexek meredek nyereségeket mutattak, amit a szakértők a jó Cisco-eredménynek tulajdonítanak.

Az elektronikus Nasdaq piac technológiai részvényekkel telített Composite Indexe a kereskedés első fél órája után 63 pontos, 4 százalékos, a New York-i értéktőzsde 30-as Dow Jones iparvállalati átlaga 160 pontos, 1,62 százalékos nyereségben járt. A Cisco a nyitásban 2 dollárral 15 dollár fölé ugrott a Nasdaqon, magával húzva a technológiai szektor egészét.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Cisco