Szexboltlánc a nők számára

2002.08.16. 7:54

A német Beate Uhse szexbolthálózat a nők vásárlóerejét sem szeretné parlagon hagyni, ezért külön üzletláncot tervez létesíteni számukra. Jelenleg a vásárlóink 90 százaléka férfi, a nőket szinte teljesen mértékben figyelmen kívül hagytuk - mondta Otto Christian Lindemann, a cég szóvivője csütörtökön, a terveket ismertetve. A Norvégiában megnyitott két kísérleti üzlet egyértelműen pozitív tapasztalatokat hozott - tette hozzá.

A Beate Uhse az idei első negyedévben az előző év azonos időszakéhoz képest 15 százalékkal 65,9 millió euróra növelte forgalmát. Működési nyeresége (EBIT) 8 százalékkal 5,6 millióra nőtt 5,2 millióról. A tiszta nyeresége 22 százalékkal 3,4 millió euróra nőtt 2,8 millióról.

Az első negyedév folyamán az Európa-szerte mintegy kétszáz üzlettel rendelkező hálózat bolti értékesítése romlott, a 16,5 millió euróra a tavalyi első negyedévi 17,2 millióról. A csomagküldő szolgálat eredményei azonban a sikeres reklámkampánynak köszönhetően jelentősen javultak, 26,5 millió euróra 18,9 millióról.

Interneten inkább rendelnek

Hasonlóképpen, az internetes értékesítési és média üzletág eredménye is emelkedett. Éves előrejelzésében a cég megerősítette 250 millió eurós értékesítési árbevételt és 19,5 millió eurós működési eredményt jelző, korábbi prognózisát.

Az új üzletlánc a jelenlegi sötét tónus helyett világosabb és barátságosabb atmoszférájú lesz. Az üzletek előterében főként fehérneműt, a hátsó helyiségekben pedig különféle eszközöket kínálnak majd. A nők számára kialakított üzletek kínálatából hiányozni fognak a filmek. A jelenlegi üzletek forgalmának 40 százalékát a filmek adják. Az üzletekben kizárólag női eladókat alkalmaznak majd.

A Beate Uhse AG csütörtök délután 10,13 euró volt a frankfurti értéktőzsdén, 1,81 százalékkal drágább a 9,95 eurós szerdai zárónál.

(MTI)

Ajánlat:

Beate Uhse AG

Korábban:

Virágzásnak indul a szexipar hazánkban
(2001. november 29.)

Újabb szexkellékgyárat épít Börcsön a Beate Uhse AG
(2001. július 26.)

Elhunyt Beate Uhse, a szexipar német úttörője
(2001. július 19.)