18 ezer Telekom-dolgozó állt ki Sommer mellett

2002.07.12. 11:44

Továbbra sem született döntés Ron Sommernek, a Deutsche Telekom (DT) vezérigazgatójának menesztéséről. A cég felügyelőbizottsága a napokban szeretné dűlőre vinni Sommer ügyét. A vezérigazgató támogatói tábora azonban az utóbbi napok bizonytalanságai után jelentősen nőtt: 18 000 DT alkalmazott írta alá a Sommert támogató petíciót.

Hans Dietrich Winkhaus, a felügyelőbizottság elnöke úgy döntött, keddre összehívja a bizottságot, hogy végre határozzanak Ron Sommer vezérigazgató menesztéséről. A DT-ben az állam többségi tulajdonnal bír, ezért sokan a választási küzdelem számlájára írják a vezérigazgató személye körül kirobbant harcokat.

A Sommer által piacra dobott részvénycsomag elértéktelenedése miatt a német választók fele úgy gondolja, a vezérigazgatónak mennie kell a német távközlési vállalat éléről. Sokan úgy gondolják, Schröder kancellár kihasználja a helyzetet, hogy szavazatokat gyűjtsön.

Sokan vannak azonban, akiket zavar, hogy a DT vezérigazgatójának menesztéséből mind a kormány, mind pedig az ellenzék politikai tőkét akar kovácsolni. "Nem szabad megengedni, hogy a felügyelőbizottság végezze el a piszkos munkát a politikusok megbízásából" - nyilatkozta Frank Hesse, a 39 millió részvényt birtokló frankfurti Union Investment képviselője.

Az alkalmazottak sem nézik jó szemmel a Sommer körül kialakult bizonytalanságot. A DT jelentése szerint már több mint 18 000 alkalmazott írta alá a jelenlegi vezérigazgatót támogató petíciót.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Deutsche Telekom

Korábban:

Kedden dönthetnek a Deutsche Telekom vezetőjéről
(2002. július 10.)