A Deutsche Telekom cáfolja a Bertelsmann-vezér érkezését

A német Deutsche Telekom (DT) hétfőn cáfolta azt a sajtóértesülést, miszerint a távközlési cég vezetését a Bertelsmann kiadói csoport frissen távozott vezérigazgatója készülne átvenni. Az értesülésre egyébként jelentősen drágult a legnagyobb európai telefonvállalat részvénye. A DT a Matáv többségi tulajdonosa.

A Deutsche Telekom felügyelő bizottságának egyik tagja megalapozatlan találgatásnak nevezte a Berliner Kurierban közölt hírt, amely szerint Thomas Middelhoff ülne a július közepén távozásra kényszerített Ron Sommer székébe.

Middelhoff vasárnap jelentette be, hogy távozik a Bertelsmann éléről, miután a csoport fő részvényesei a jövőbeni stratégia feletti nézeteltérések miatt ezt kikövetelték. Middelhoff egyebek mellett komoly internetes terjeszkedési terveket szőtt, amelyek távozásával kérdésessé váltak - írta a Reuters.

Ron Sommer múlt kedden, a közte és a felügyelő bizottság közötti bizalmi viszony megromlásának indokával jelentette be távozását a Deutsche Telekom éléről. A társaság főrészvényese, a német kormány, valamint a 3 millió német kisrészvényes az elnök személyében látták az okát annak, hogy a Telekom részvényének árfolyama a múlt hónapban példátlan mélypontra, 10 euró alá zuhant a frankfurti tőzsdén. A papír 2000 márciusában még 104 eurón forgott.

A Deutsche Telekom részvényeinek árfplyama hétfő délután, a Middelhoffal kapcsolatos értesülések cáfolata után is még 3,36 százalékos nyereséggel 12,30 euró volt Frankfurtban, de korábban mértek 4 százalék feletti drágulást is. A tőzsde irányadó Dax-30-as indexe - délután fél három előtt 3,81 százalékos nyereségben járt.

(Az [origo]-t és az Üzleti Negyedet kiadó Axelero Rt. a Matáv-csoport tagja - a szerk.)

(MTI)

Ajánlat:

Deutsche Telekom 

Korábban:

Lemondott a Bertelsmann-vezér 
(2002. július 28.)