Szerdától igényelhetik a kisvállalkozások a Széchenyi-kártyát, amely 500 ezer, illetve 1 millió forintos, kedvezményes kamatozású hitelkeretet biztosít - hangzott el a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) keddi sajtótájékoztatóján.

Réthy Imre, a (GKM)közigazgatási államtitkára az új hitelkonstrukciót bemutatása kapcsán elmondta, hogy a Széchenyi-kártya létrehozásakor elsősorban a mikro-, kis-, és középvállalkozásnak minősülő vállalkozók versenyképességének javítása volt a cél.

A kártyával igényelhető hitelkeret összege 500 ezer, illetve 1 millió forint, amelyet három kereskedelmi bankon (OTP, MKB, Postabank) keresztül vehetnek fel a vállalkozók. A hitel kamata a (budapesti bankközi kamatláb) BUBOR plusz 6 százalék, amelyhez a kormány öt százalék támogatást ad, így az éves kamat a jelenlegi állapotok szerint 11 százalék körül várható. A folyósított hitel bármikor törleszthető, és ismét igénybe vehető, de negyedévente egyszer a hitel egy részét törleszteni kell.

A Széchenyi-kártyát olyan mikro-, kis- vagy középvállalkozásnak minősülő egyéni vállalkozók és gazdasági társaságok vehetik igénybe, amelyek legalább egy naptári évre vonatkozó pénzügyi beszámolóval rendelkeznek, nincs 30 napot meghaladó köztartozásuk, és lejárt hitelük, tagjai valamelyik résztvevő vállalkozói érdekképviseleti szervezetnek, rendelkeznek a tevékenységükhöz szükséges engedélyekkel, valamint megfelelnek a kártya kidolgozásában közreműködő Hitelgarancia Rt. feltételeinek.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Széchenyi-kártya

Korábban:

Augusztusnál hamarabb nem lesz Széchenyi kártya
(2002. július 4.)

Kedvező kamatozású, de nehézkes a Széchenyi hitelkártya
(2002. február 6.)