Mobil- és internetes cége egy részét is eladhatja a DT

2002.09.05. 12:34

Elemzők szerint a Deutsche Telekom fontolóra veszi, hogy értékesíti a T-Mobile mobiltelefon-társaság és a T-Online internetszolgáltató egy részét adósságának csökkentése érdekében. A Goldman Sachs befektetési bank szakértői szerint a Európa legnagyobb távközlési cége az esetelges tranzakciók nyomán mintegy 3 milliárd euróval mérsékelhetné tartozásait - írta csütörtöki számában a Financial Times Deutschland.

A lap szerint a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a T-Mobile- és T-Online-részeket nem a tőzsdén, hanem közvetlenül adják el szakmai vagy pénzügyi befektetőknek.

Elemzők véleménye szerint a Deutsche Telekom - magas jövedelemtermelő képessége miatt - mégis megtarthatja amerikai leányvállalatát, a VoiceStreamet. Az így kieső bevételt pótolná a T-Mobile és a T-Online részleges eladása.

A Deutsche Telekom jelenlegi 64 milliárd eurós adósságát 2003 végére 50 milliárdra kívánja csökkenteni. A távközlési vállalat tartozásai részben a két évvel ezelőtti harmadik generációs mobilkoncessziók megvásárlása, részben pedig vállalat-felvásárlások miatt ért el rekordszintet.

(MTI)

Ajánlat:

Deutsche Telekom

Korábban:

Matáv: létszámleépítés és költségcsökkentés
(2002. szeptember 4.)

Megtízszerezte veszteségét a Deutsche Telekom
(2002. augusztus 21.)

Lemondott a Deutsche Telekom vezérigazgatója
(2002. július 16.)