Ígéretes emelkedés az európai tőzsdéken

2002.10.15. 11:50

Lendületes emelkedésbe kezdtek kedden a vezető európai tőzsdemutatók. A Philips részvényeinek árfolyama emelkedik arra a hírre, hogy a cég a harmadik negyedben csökkentette veszteségét. A Vivendi részvényeinek árfolyama közel 10 százalékkal emelkedett.

A legnagyobb európai elektronikai berendezésgyártó, a Philips részvényeinek árfolyama 5 százalékos emelkedést mutatott kedden 11 órakor, arra a hírre, hogy a cég bejelentette, a harmadik negyedévre mintegy 400 millió euróval csökkentette veszteségét. Az amszterdami tőzsde irányadó mutatója közel 4 százalékkal emelkedett.

Londonban a FTSE 100-as index 2,6 százalékkal állt magasabban előző napi záró értékénél, az egyik erősen emelkedő részvény az Abbey National bank papírja volt, 7,6 százalékkal. A pénzintézet papírjainak árfolyama azután kezdett emelkedni, hogy az angol bank visszautasította a Bank of Ireland fúziós ajánlatát. A befektetők várakozásai szerint egy másik érdeklődő fog ajánlatot tenni - írja a Bloomberg.

A Német DAX 30-as index 3,5 százalékkal erősödött. Frankfurtban a legjobban teljesítő papírok között volt a Commerzbank részvénye, 8,5 százalékkal.

A páriszi CAC 40-es tőzsdemutató 3,2 százalékkal emelkedett. A legnagyobb érdeklődés az Alcatel, az Axa, a Societé General és a Vivendi Universal papírjai iránt volt. A mobilgyártó részvényeinek árfolyama 9,7 százalékkal, a biztosítóé 8 százalékkal emelkedett, a bank papírjai 5,6 százalékkal, a távközlési cég részvényei pedig 8,2 százalékkal erősödtek, annak a francia lapértesülésnek a hatására, amely szerint a Vodafone vételi ajánlatot tenne a csoportra.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Befektetés - az Üzleti Negyed rovata

Korábban:

A sajtó miatt zuhanhat a japán tőzsdeindex
(2002. október 9.)