A világ egyik legnagyobb médiacége, a német Bertelsmann 102 millió eurós működési eredményt ért el a harmadik negyedévben, így az év első kilenc hónapjában működési nyeresége 259 millió euró volt. A cég összehasonlító adatokat nem közölt, de egyik tulajdonosa szerint egyszeri tételek miatt veszteséggel zárta a negyedévet. A Bertelsmann Magyarországon az RTL Klub többségi- és a Népszabadság résztulajdonosa.

A Bertelsmann az első kilenchavi tiszta nyeresége 1,27 milliárd euró volt - közölte csütörtökön a társaság. A cég összehasonlító adatokat nem közölt, mert ebben a naptári évben tért át a nemzetközi elszámolási szabványra (IAS).

A most közölt adatok megerősítik a belga Groupe Bruxelles Lambert holdingtársaság szerdai közleményét, amely szerint a Bertelsmann körülbelül 350 millió eurós nettó veszteséggel zárta a harmadik negyedévet egyszeri tételek miatt az első félév 1,61 milliárd eurós nyereség után. A belga holdingé a Bertelsmann 25,1 százaléka.

A Bertelsman forgalma a harmadik negyedévben 4,2 milliárd euró, az első kilenc hónapban közel 13 milliárd euró volt.

A médiacégnek 2,8 milliárd euró egyszeri nyeresége volt az AOL Europe értékesítéséből, de 1,1 milliárd eurót tartalékolnia kellett az amerikai Zomba Music Group tervezett megvásárlására, ami végül is  3 milliárd dollárba került a német vállalatnak.

A Bertelsmann többek között az RTL Group plc, az amerikai Random House könyvkiadó, a német Grüner + Jahr magazinkiadó és a BMG zenekiadó tulajdonosa.

(MTI)

Ajánlat:

Bertelsmann

Korábban:

A Bertelsmann beismerte náci múltját
(2002. október 8.)