A várakozásoknak megfelelően a legnagyobb európai távközlési cég felügyelőbizottsága egyhangú szavazással Kai-Uwe Ricke-t választotta a társaság vezérigazgatójává. A Deutsche Telekom ma teszi közzé negyedéves gyorsjelentését, melyben piaci várakozások szerint a valaha volt legnagyobb európai vállalati veszteségről számol be.

Kai-Uwe Ricke péntektől látja el a vezérigazgatói teendőket, ideiglenes elődje, Helmut Sihler pedig a társaság igazgatósági tagjaként folytatja munkáját - közölte csütörtökön a Bloomberg hírügynökség.

Az új vezérigazgatóra nehéz feladat vár: új növekedési pályára kell állítania az óriáscéget, és kezelnie kell a társaság 64,2 milliárd eurós adósságát.

A 41 éves Kai-Uwe Ricke 1998 óta irányítja a Deutsche Telekom mobilcégét, a T-Mobile-t; akkor a társaságnak 3,3 millió német ügyfele volt, most - a sorozatos vállalatfelvásárlások nyomán - a vállalatnak mintegy 70 millió ügyfele van. Szakértők szerint Ricke vezetésével a cég nem adja el amerikai mobilcégét, a mintegy 35 milliárd dollárért vásárolt VoiceStreamet, mert az új vezérigazgató korábban támogatta az akvizíciót.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Deutsche Telekom

Korábban:

Nyolcszorosára nőhet a Deutsche Telekom vesztesége
(2002. november 11.)

Megvan a Deutsche Telekom új vezetője
(2002. november 9.)