A közelgő síszezonra tekintettel partnerünk a Netrisk, a kimondottan utasbiztosításokra specializálódott Európai Utazási Biztosító Rt (EUB) munkatársát kérte meg, mondja el néhány szóban az elmúlt szezon tapasztalatai alapján, milyen tanácsokat tud adni a síelni indulóknak.

Sajnos a tavalyi tél is bőven kedveskedett munkával az EUB kárrendezése számára, hiszen nagyon sok síbaleset történt Európa-szerte. Több eset is igazolta azt a problémát, hogy nagyon sokan még mindig nem megfelelő biztosítási fedezettel indulnak útnak.

Álljon most itt egy ilyen eset példaként. A biztosító egy ügyfele, aki Ausztria egyik síparadicsomában töltötte szabadságát, elesett a sípályán, és keresztszalag-szakadást szenvedett. A sérült szállítható állapotban volt, de mivel a külföldi orvos nem vállalta szállítással járó felelősséget, ezért Ausztriában került sor a műtétre. A biztosító ügyfele olyan utasbiztosítással rendelkezett, ami 2 millió forint fedezetet nyújt a baleset esetén felmerülő orvosi kezelés költségeire. A néhány napos ausztriai kórházi kezelés és a műtét költségeire sajnos ez az összeg nem volt elég, a számla ugyanis több mint félmillióval meghaladta a szolgáltatási limitet. Ilyen esetben sajnos az ügyfélre hárul a fennmaradó összeg kiegyenlítése, amit a lehetőség szerint a biztosító szeretne elkerülni, ezért az EUB felhívja minden síelni induló figyelmét a megfelelő biztosítási fedezet szükségességére. Európai síeléshez speciális Biztosítási Bérlet vásárolható (baleseti térítés: 5 millió forint, betegség esetén 5 millió forint). Tengeren túlra mindenképpen ajánlott a Top, igény szerint a Top Extra (baleset, betegség esetén 20 millió forintig térít mindkét módozat) biztosítás.A kártérítés mellett az utasbiztosítás szolgáltatásaihoz tartozik az utazási segítségnyújtás a nap 24 órájában.