A Netrisk.hu biztosítási portállal együttműködésben, új utasbiztosítási terméket kínál az Európai Utazási Biztosító Rt (EUB). A Síbérlet-biztosítás a gyakran "kalandozó" síelőket célozza meg, a biztosítási kötvény a teljes síszezonra vonatkozik, és nincs korlátozva kiutazások száma.

Az utasbiztosítás több szempontból is eltér a hagyományos biztosításoktól, mint a lakás-, gépjármű- vagy életbiztosítás. A legfontosabb különbségek, hogy a szerződés blokk kötvény jellegű, határozott időtartamra vonatkozik és egyszeri díjas, azaz a kiutazást megelőzően elegendő akár egyetlen nappal megkötni a szerződést, a biztosítási díjat azonnal és egy összegben kell megfizetni és a biztosító is rögtön kiállítja a kötvényt, melynek érvényessége a kötvényben meghatározott időintervallumra, napokra vonatkozik.

A külföldre gyakran utazók részére, nem új keletű lehetőség az éves utasbiztosítási bérlet, ilyen terméket több biztosítótársaság is kínál, melynek díja a szolgáltatásoktól függően 30-50 ezer forint között mozog.

A Síbérlet-biztosítás újdonsága abban rejlik, hogy kimondottan a téli sportok szerelmeseinek kínál az egész síszezonra vonatkozó, és a speciális igényeket is figyelembevevő megoldást. Újdonság a termék értékesítésnek módja is, mivel a szerződést az EUB vevőszolgálatán kívül, kizárólag online, a Netrisk.hu és az[origo]oldalain lehet megkötni.

A bérletbiztosítás jellemzően egy, a kötvényben megjelölt személyre vonatkozik, de igényelhető családi, kedvezményes bérlet is. A biztosítás érvényessége 2002. december 20-tól, 2003. március 30-ig tart és korlátlan számú kiutazásra lehet felhasználni. A biztosítás szolgáltatása 5 millió forintig nyújt fedezetet, orvosi ellátásra baleset vagy betegség esetén, személyi sérüléssel járó balesetnél az EUB a sporteszközök sérülésére vonatkozóan is vállalja a kockázatviselést, sportbaleset okozása esetén 1 millió forintig jogvédelmi segítségnyújtást biztosít.

A Síbérlet-biztosítás mellett szól, praktikuma és speciálisan a síelőknek szóló szolgáltatásain túl, hogy ára mindössze 7,500,- Ft, ami sokat síelőknek megtakarítást jelenthet.

A néhány napra, maximum egy hétre utazónak, továbbra is a hagyományos utasbiztosítási termékeket javasoljuk, melynek teljes kínálatát - összesen 24-féle ajánlatot - megtalálja a Netrisk.hu-n, és a bérletbiztosításhoz hasonlóan megkötheti online a kiválasztott szerződést.