A J.P. Morgan ajánlatott tett a Cesky Telecomra

Váratlanul vásárlási ajánlatot tett a cseh Cesky Telecomra a J.P. Morgan, amely eddig a távközlési cég privatizációjában segédkezett. A cseh informatikai miniszter szerint az ajánlat felveti a kérdést, hogy a bankház megfelelően végezte-e tanácsadói tevékenységét.

A cseh kormány már hosszabb ideje próbálkozik eladni a Cesky 55,1 százalékát, és a J.P. Morgan azt követően állt elő saját ajánlatával, hogy megakadtak a Deutsche Bank (DB) vezette konzorciummal folyó tárgyalások.

A J.P. Morgan a DB-hez hasonló vételei ajánlattal, 1,8 milliárd euróval állt elő. Libor Vacek, a cseh informatikai minisztérium szóvivője azt mondta, hogy a kormány hétfőn tárgyal a témáról, de nagy valószínűséggel elutasítja az ajánlatot.

Mladimír Mlynár informatikai miniszter szerint a bankház az ajánlata felveti a kérdést, miszerint a J.P. Morgan megfelelően végezte-e a dolgát, mint privatizációs tanácsadó. A J.P. Morgan egyelőre nem kívánta kommentálni a miniszter kijelentését. Lapértesülések szerint a J.P. Morgan három évre akarja megszerezni a többségi tulajdonrészt azzal, hogy ezután stratégiai befektetőnek adná el.

KAPCSOLÓDÓ CIKK