A Hírközlési Felügyelet gyorsjelentése szerint októberben tovább emelkedett a mobiltelefon-előfizetések száma. Az idén szeptemberben mért 6 283 560 előfizetés-szám októberre 6 405 319-re emelkedett, ami 1,9 százalékos növekedést jelent egy hónap alatt. Éves összevetésben a növekedés közel 50 százalékos.

Összességében ugyanakkor március óta egyre gyengül a mobilpiac növekedése. Az előző hónap új előfizetéseihez képest folyamatos csökkenés tapasztalható: márciusban még 3,6 százalékkal növekedett az előfizetők száma, majd a fokozatos csökkenéssel az októberi gyarapodás már csak 1,94 százalékos volt.

Tavaly a legnagyobb mértékben decemberben nőtt az előfizetők tábora: a karácsonyi forgalom következtében kiugróan magas, 10 százalékos előfizetés-növekedést regisztráltak novemberhez képest. Idén januárra azután visszaállt az előfizetők számának a két százalékot meghaladó növekedése.

Míg szeptemberben 100 lakosra 61,8 előfizető, addig októberben már 63 előfizetés jutott. A Pannon GSM előfizetőinek aránya 38,87 százalék, a Vodafone-é 11,47 százalék, míg a Westelé 49,65 százalék volt októberben. Az előző hónaphoz képest csekély mértékben nőtt a Vodafone részesedése, míg a Westel és a Pannon GSM piaci részesedése az aktív előfizetések arányában hasonlóan csekély mértékben, de csökkent.