Bármilyen folyószámlára átutalják a diákhitelt

Február elsejétől a hitelfelvevők bármely pénzintézetnél vezetett bankszámlára kérhetik a hitel átutalását, sőt a diákhitel igénylésének feltétele lesz, hogy a hallgató folyószámlával rendelkezzen - jelentette be Őri András, a Diákhitel Központ Rt. szóvivője. A kölcsönök kamata idén is 9,5 százalékos marad.

Elmondta, hogy a Diákhitel Központ az OTP-vel, a Postabankkal, az Inter-Európa Bankkal, a Kereskedelmi és Hitelbankkal, a Magyar Külkereskedelmi Bankkal, az Általános Értékforgalmi Bankkal, a CIB-bel, és 120 takarékszövetkezettel megállapodást kötött arról, hogy a diákhitelt igénylők kedvezményes feltételekkel nyithatnak folyószámlát intézeteikben.

A CIB kivételével ezen bankokban a diákok úgynevezett egypontos ügyintézést is igénybe vehetnek, amelynek értelmében az eddig csak postán kapható hiteligénylési nyomtatványokat helyben beszerezhetik és ugyanott le is adhatják anélkül, hogy el kellene vinniük tanintézményükhöz a hallgatói jogviszony igazolása miatt.

A szóvivő bejelentette azt is, hogy a diákhitel visszafizetését megkezdő volt hallgatók a napokban kapják kézhez a törlesztési kötelezettségről szóló értesítőket; a másfél éve bevezetett hitelkonstrukció első törlesztési időszaka mintegy 14 ezer diplomást érint.

KAPCSOLÓDÓ CIKK