Magyarország a legkevésbé kockázatos országcsoportban van a londoni Euromoney gazdaságpolitikai folyóiratban közölt új politikai kockázati világtérképen. Az EU-tagjelöltek közül csak Magyarország és Csehország van a jelenlegi EU-tagokéval azonos kockázati csoportban.

A 185 befektetési célország politikai kockázata alapján összeállított térképen az EU-tagjelölt kelet-európai országok közül csak Magyarország és Csehország kapott sötétzöld színt, amely az Euromoney skáláján a befektetőket fenyegető minimális politikai kockázat jelzőszíne.

A politikai kockázat fogalmába nemcsak a tényleges belpolitikai, hanem a gazdaságpolitikai kockázatok, például a tőke- és devizakorlátozások, törlesztési leállások kockázata is beletartozik.

Lengyelország és Szlovákia egy fokkal világosabb zöld színt kapott, mely az alacsonytól a közepesig terjedő befektetési kockázatokat jelöli. Ugyanebbe a kategóriába kerültek a balti államok, amelyek közül azonban Lettországot és Litvániát az Euromoney térképe a magas devizakorlátozási kockázat jelével is ellátta.

A legkockázatosabb száz országról külön feltüntetett lista alsó három helyét Irak, Afganisztán és Észak-Korea foglalja el.