Veres elvállalta az államtitkári posztot

Veres János váltja a munkaügyi miniszteri posztra felkért Burány Sándort a pénzügyi tárcánál. Veres a kinevezése kapcsán megválik polgármesteri címétől és megyei közgyűlési tagságától.

Forrás: Belügyminisztérium

A szocialista politikus a miniszterelnökkel folytatott konzultációja után döntött úgy, hogy elvállalja a Pénzügyminisztérium politikai államtitkári tisztségét. Veres jelenleg Nyírbátor polgármestere és a megyei közgyűlés tagja, de mindkét posztjáról lemond, miután március 10-ével átveszi az államtitkári teendőket.

Veres János, aki egyben a parlament a parlament költségvetési bizottságának alelnöke és az MSZP-frakció költségvetési és pénzügyi munkacsoportjának vezetője, 2003-as vagyonnyilatkozata alapján az egyik leggazdagabb képviselő. Veres egy korábbi nyilatkozata szerint büszke arra, hogy a három generáció által megtermelt vagyonát nem herdálta el, hanem tovább gyarapította, azonban úgy érzi, hogy van még néhány, nála sokkal tehetősebb politikus, akik ügyesen kijátsszák a vagyonnyilatkozat intézményét.

Az MSZP-s képviselő vagyonnyilatkozata szerint hét ingatlan, több hektárnyi szántó, erdő és gyümölcsös van a birtokában, a bankszámláján 23 600 458 forint van, és további 48 993 000 forintnyi egyéb pénzköveteléssel rendelkezik.

KAPCSOLÓDÓ CIKK