A kezdeti hanyatlás után erősödni kezdtek a vezető tőzsdeindexek Európában. A londoni tőzsde irányadó mutatója, a FTSE 100-as 0,08 százalékkal volt erősebb csütörtökön délután kettő óra előtt, mint szerdán záráskor. A frankfurti DAX 30-as és a párizsi CAC-40-es 0,25 százalékkal erősödött. Az olaj ára tovább esett.

Németországban nagymértékű eladási rohamot váltott ki a biztosítócégek befektetőiből az amerikai támadás, amit még jobban erősített az Allianz rossz eredménye. A frankfurti tőzsdén az Allianz biztosító részvényeinek árfolyama 8,12 százalékot zuhant, míg a Hypo Vereinsbank részvényeinek ára 3,5 százalékkal gyengült. A Münchener Rückversicherung viszontbiztosító részvényei 4,83 százalékot vesztettek árfolyamukból. Ezzel Frankfurtban folytatódott a biztosítók és pénzügyi szolgáltatók iránti bizalmatlanság.

Londonban viszont megfordult a nyitás utáni tendencia, a biztosítók és a kereskedelmi áruházláncok részvényei ledolgozták reggeli veszteségeiket, és erősödésbe kezdtek. A Royal Sun & Alliance biztosítócsoport részvényeinek árfolyama 2,4 százalékkal emelkedett kettő órakor csütörtökön, a reggeli 1,38 százalékos veszteség után. Az Aviva árfolyama 2,4 százalékot az Abbey Nationalé pedig 2,2 százalékot erősödött.

A Safeway kereskedelmi áruházlánc papírjainak árfolyama 0,09 százalékkal  erősödött a nyitás utáni 2,38 százalékos veszteség után, míg a Morrison Supermarkets részvényeinek árfolyama 2,3 százalékos emelkedést produkált a reggeli 2,86 százalékos veszteségre.

Párizsban is hasonló volt a trend: az Axa biztosító részvényei reggel még 2,6 százalékkal értek kevesebbet a szerdai záróárnál, de délután kettőre már 1,7 százalékos árfolyam emelkedést értek el. A BNP Paribas banki részvények árfolyama reggel 1,7 százalékos esést mutatott, délutánra pedig már 1,06 százalékkal emelkedett.

A Budapesti Értéktőzsde irányadó mutatója kettő órakor 0,14 százalékkal volt magasabb a szerdai zárásnál. A vezető részvények közül a Matáv-papírok árfolyama 0,13 százalékkal, a Mol részvényeké pedig 0,88 százalékkal emelkedett. Az OTP papírjainak árfolyama 0,04 százalékkal, a Richter részvényeké pedig 0,35 százalékkal csökkent.

A londoni Nemzetközi Olajtőzsdén (IPE) a globális alaptípusnak számító északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 22 cent veszteséggel 26,53 dollár volt májusi szállításra. Ugyanerre a lejáratra az Amerikában irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára 28,79 dolláron állt 57 cent csökkenéssel.