Több bevásárlóközpontban elfogytak a konzervek az ásványvizek és a gyertyák, miután a brit belügyminisztérium honlapján óvatos formában bár, de azt javasolta a lakosságnak: készüljenek terrortámadásokra.

A belügyi tárca honlapján az iraki háború előtt egy nappal feltűnt új oldal szerint érdemes "ésszerű elővigyázatossági lépéseket" tenni bármilyen vészhelyet esetére. Az ajánlás szerint e lépések közé tartozik elemek, nagy fényerejű elemes kézilámpák, elemes rádiók, készételek - például konzervek -, palackos víz és takarók beszerzése.

A Sainsbury's áruházlánc egy illetékese a pénteki The Timesnak azt mondta: a cég az országban több helyütt tapasztalt pánikszerű vásárlásokat; a vevők főleg az ásványvizes és a konzerves polcokat ürítik ki gyorsan. A Tesco, a legnagyobb brit szupermarket-hálózat a száraztésztafélék, a rizs és a gyertyák iránti fokozott keresletről számolt be.

A belügyminisztériumi figyelmeztetés megfogalmazói pedig érezhetően igyekeztek elkerülni a pánikot: a szöveg több pontján szerepel az a kitétel, hogy az ajánlott elővigyázatossági lépések nem különböznek azoktól, amelyeket "igen rossz időjárás, vagy árvíz esetén is meg kell tenni".