Hongkong rendkívüli gazdaságösztönző intézkedéseket készül hozni a nem típusos tüdőgyulladás okozta üzleti visszaesés megfékezésére. A gazdaságsegítő csomagban díjak és illetékek csökkentése szerepel, és létrehoznak egy rövid lejáratú rendkívüli kölcsönalapot is.

Több távol-keleti országhoz hasonlóan Hongkong is rendkívüli gazdaságösztönző intézkedéseket készül hozni, hogy ellensúlyozza a fogyasztás megtorpanásából jelentkező üzleti visszaesést, amit a nem típusos tüdőgyulladás idézett elő. A gazdaságsegítő csomagban például bérleti- és egyéb díjak, valamint illetékek csökkentése szerepel. A tervek szerint létrehoznak egy rövid lejáratú rendkívüli kölcsönalapot is.

Szingapúrban már bejelentették, hogy 129 millió dollár értékű támogatási programot indítanak a szokásos bevételeik egy részéről lemondani kényszerülő vállalkozások javára, és hasonlóra készülnek Thaiföldön is. Malajziában pedig azt fontolgatja a kormányzat, hogy a bankokat és a közüzemi szolgáltatókat kéri fel, hogy üzleti tarifáikat mérsékeljék.

Közgazdászok véleménye szerint nagyon kétséges, hogy az ilyen és hasonló intézkedésekkel szinten lehet tartani az idegenforgalmi üzletet, az utazási vállalkozásokat, illetve a szórakoztatóipart és a kiskereskedelmet. Az elmaradt vendégeket nem helyettesítheti semmi sem, a szakemberek szerint.