Racan támogatja a hvari magyar hotelüzletet

Semmilyen nyitott kérdés sem terheli a horvát-magyar jószomszédi kapcsolatokat és az együttműködést - jelentette ki Ivica Racan horvát miniszterelnök a távirati irodának adott interjújában budapesti hivatalos látogatása előtt. Racan elmondta: nem lesz akadálya annak, hogy Hvar szigetén magyar tőkéből szálloda-beruházás induljon.

A kormányfő a két ország közötti gazdasági kapcsolatok fejlesztésének és az összeköttetés javításának a fontosságát emelte ki. Racan hangsúlyozta, hogy Zágráb nagyra becsüli az európai integrációs törekvéséhez kapott folyamatos magyar támogatást.

A horvát miniszterelnök leszögezte, személy szerint örül annak, hogy a Mol Rt. bekerült az INA horvát kőolaj- és földgázipari vállalat egy részvénnyel több, mint 25 százalékának megvételére pályázó stratégiai partnerjelöltek szűkebb körébe. Meggyőződését fejezte ki, hogy a közép-dalmáciai Hvar szigetén található Jelsa városka szállodáinak a megvételére pályázó, magyar tőkével gazdálkodó horvát cég elé nem gördülnek akadályok az üzletkötésben.

KAPCSOLÓDÓ CIKK