Korrigál és élénkít a kormány

Varga Mihály szerint nem került volna sor a szerdai forintleértékelésre, valamint a költségvetési megszorító intézkedésre a kormány "pénzpocsékoló döntéseinek elmaradásával". A kabinet az elmúlt egy évben mintegy 88 milliárd forintot költött el feleslegesen, mondta a fideszes politikus szerdán.

A forintleértékelés az emberek számára azt jelenti, hogy drágábban fognak nyaralni, kevesebbet ér majd a fizetésük, de a házaik és a földjeik értéke is csökken, mondta Varga Mihály. A politikus szerint az intézkedés egy évvel az uniós csatlakozás előtt a nyugdíjak értékét is csökkenti, de a kormány "megbünteti azokat is", akik devizahitelből vásároltak autót.

A váratlan forint-leértékelés okait csak találgatni lehet - mondta a FigyelőNetnek a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) elnöke, Széles Gábor. Az elnök szerint a forint leértékelése kétségkívül javítja az ország versenyképességét és kedvező az exportra termelő hazai vállalatoknak, továbbá enyhítheti a folyó fizetési mérleg hiányát. Széles Gábor szerint az intézkedésre a paksi erőmű műszaki problémái miatt jelentkező havi 40 milliárdos veszteség, illetőleg a néhány héttel ezelőtti üzemzavar turizmusra gyakorolt hatása miatt került sor.

Előző
Következő