Órák, villák, autómobilok - a pénz mutatói

Forrás: ==

Az Új Otthon Centrum ingatlanforgalmazó iroda internetes adatbázisában a legdrágább lakás egy budapesti, 22 lakásos luxustársasházban található. A II. és a XII. kerület határán, Szépilonán elhelyezkedő 148 négyzetméteres, 3 szobás lakás ára 136 millió forint, amelybe még beletartozik egy 98 négyzetméteres terasz is, de a mélygarázsért már külön kell fizetni. Aki nem szeretne szomszédokat, egy 1200 négyzetméteres XII. kerületi villában pihenheti ki a pénzkeresés fáradalmait potom 850 millió forintért. A luxusvillához úszómedence és 6 férőhelyes garázs is tartozik, de az istenhegyi épület legnagyobb előnye a Várra és a Parlamentre nyíló panoráma.

www.ingatlan.com

Az ingatlan.com adatbázisában 120 millió forintért kínálják a legdrágább új építésű lakást, amely ugyancsak a II. kerületben, a Rézmálon található. A 3 és fél szobás tetőtéri lakás 116 négyzetméteres, de tartozik még hozzá egy panorámás terasz is. A teremgarázs itt sem képezi a vételár részét, ezért további 3 milliót kell fizetnie annak, aki az autóját nem akarja a Rózsadomb oldalán hagyni a szabad ég alatt. Az ingatlan.com kínálatában a legdrágább házért 3 millió eurót, azaz (260 forintos középárfolyamon számolva) 780 millió forintot kérnek. Ezért a vagyonért örök panorámát, belső és külső medencét, személyzeti lakást, egyedi belső kialakítású 520 négyzetméteres villát és 7 garázst kapunk cserébe, hogy a 4600 négyzetméteres telekről már ne is beszéljünk.

Az Origo Ingatlanbörze Egyesülés adtabázisában - amely 170 ingatlaniroda kínálatát tartalmazza - 990 millió forintért kínálják a legdrágább házat. A 1300 négyzetméteres családi házról csak annyit lehet tudni, hogy a XII. kerületben helyezkedik el, "szuperpanorámával" rendelkezik, továbbá 3 autó fér el a garázsában. Szintén ebben az adatbázisban bukkantunk egy 187 milliós lakásra, amelybe 2004 első negyedében költözhet be a szerencsés tulajdonosa. Az ötlakásos családi házban lévő ingatlan nettó 147 négyzetméteres, amely 1 nappalit, 4 hálót és 3 fürdőszobát jelent, de minden szobához külön terasz is tartozik. Feltehetően innen gyönyörködnek majd a lakók - a forgalmazó által külön kiemelt - a Dunára és Gellérthegyre néző panorámában.