A rendőrség beszámolója szerint az autósok több biztosnak vélt módszere alkalmatlan a sebességmérő berendezések megtévesztésére, ráadásul sokuk használata szabályellenes. Ami viszont jó hír: fix traffipaxból csak egy van Budapesten, a rémhírekkel ellentétben nem lesz kukába rejtett sebességmérő, és teljesen legális villogással jelezni a radarveszélyt.

Egy az autósok körében terjedő legenda szerint, az ablakba lógatott CD lemez megzavarja a lézeres sebességmérőket, ám a valóság az, hogy a CD a legkevésbé sem befolyásolja a lézeres mérőt, az ugyanis egy nagy átmérőjű körkúpot "lő" az autóra. Lovász Győző alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársa elárulta, hogy a módszert maguk a rendőrök kipróbálták: "rengeteg" CD-t akasztottak az autóra, de a mérőműszer így is meg tudta határozni az autó sebességét.

Ugyancsak hatásos módszernek tartja számon a köztudat a rendszámtábla "maszkírozását": sokak szerint az a legjobb módszer, ha olvashatatlanná teszik a rendszámtáblájukat levelekkel, sárral, de vannak, akik a koptatásban bíznak. "A rendszámtáblát kötelező jól olvasható állapotban tartani, tilos megváltoztatni vagy letakarni. Ha bármilyen külső beavatkozást végeznek a rendszámtáblán, az az egyedi azonosító jel meghamisításának minősül, és bűncselekmény" - tette hozzá Lovász Győző, aki arról is beszámolt, hogy a rendszámtábla fehér fóliája jó fényvisszaverő képességű anyag, a fekete pedig jó fényelnyelő, így a szabad szemmel 10-15 méterről olvashatatlan rendszám a vakuzás hatására olvasható.

Az úgynevezett "rendszámtábla-lakkozós módszernek" ellenben csak akkor lehetne hatása, ha kizárólag vakuval fényképeznének a rendőrök, de ez nem így van, ugyanis a rendőrség két típusú sebességmérővel dolgozik: az egyik radaros elven működik, míg a másik lézeres. Az alezredes megerősítette, hogy egyes autósok használnak radar-előrejelző készüléket, ám ezeket a rendőrség is kipróbálta, és megállapították, hogy a detektorok túl sok téves riasztást adtak, így gyakorlati hasznuk csekély.