9000 pont fölött a BUX

Az elmúlt hetek folyamatos erősödése után a BUX-index a pénteki nyitás utáni emelkedést követően átlépte a 9000 pontos határt, negyed 11-kor 9058 ponton állt. Az OTP-részvények iránt a tegnapi rekordot követően ismét igen erős a kereslet. Elemzők szerint a hetek óta tartó emelkedést korrekció követheti.

A mutatót leginkább a Matáv erősítette, a távközlési papír árfolyama 2,29 százalékot erősödött negyed 11-re a tegnapi értékéhez képest.

Az elmúlt hetekben tapasztalt folyamatos erősödés elsősorban az erős külföldi vételnek köszönhető, ám az egész kelet-európai tőzsdeszektorra jellemző az emelkedés - mondta az [origo]-nak Suppan Gergely, a KDB Bank elemzője.

Suppan a 9000 pontot egy piactesztelési szintnek tartja elsősorban, és elképzelhető, hogy a közeljövőben korrekció várható.

A Mol-papírok 0,17 százalékkal csökkentek a tegnapi záróhoz képest, a befektetőket egyfajta kivárás jellemzi a gázárszabályozás bizonytalansága miatt. A Richter-papírok az elemző szerint a 19 ezer forint fölötti árfolyamukkal elérték csúcspontjukat. Az OTP-részvények iránt továbbra is igen erős a kereslet.