Tovább csökken a fejlesztési adókedvezmény határa

A kormány által jóváhagyott módosításokhoz képest tovább szélesedik azok köre jövőre, akik igénybe vehetik a fejlesztési adókedvezményt, mondta László Csaba pénzügyminiszter a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) gazdaságpolitikai fórumán csütörtökön Budapesten. A jelenlegi 10 milliárd forintról 3 milliárd forintra csökken az értékhatár.

A fórumon László Csaba beszámolt arról, hogy a kormány által jóváhagyott módosításokhoz képest is tovább szélesedik azok köre jövőre, akik igénybe vehetik a fejlesztési adókedvezményt. "A jelenlegi 10 milliárd forintról hárommilliárd forintra csökken az értékhatár" - mondta a pénzügyminiszter. Egy nappal korábban a kormányzat még arról számoltak be, hogy a kedvezmény értékhatára 5 milliárd forint lesz.

Az elmaradott térségek esetében az értékhatár a jelenlegi 3 milliárd forintról - a kormány által elfogadott 1,5 milliárd forinttal szemben - egymilliárd forintra mérséklődik, mondta László Csaba. A pénzügyminiszter elmondta, hogy a szerdán bejelentettnél jelentősebben csökken a fejlesztési adókedvezményhez kapcsolt létszámnövelési feltétel is: a jelenlegi 500-ról 100-ra, illetve az elmaradott térségek esetében 50-re.