Kimagasló német érdeklődés a magyar tőzsdei cégek iránt

A német befektetési alapok kezelői kimagasló érdeklődését mutattak a magyar tőzsdei cégek iránt a Budapesti Értéktőzsde Rt. (BÉT) hagyományos road show-ján. Az eseményen többek közt az FHB, a Matáv, az OTP jelzálogbank, és a Synergon vezetői vettek részt - derül ki a BÉT [origo]-hoz eljuttatott közleményéből.

Jó kezdeményezésnek bizonyult a Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság (BÉT) hagyományos road show-inak kiterjesztése az európai kontinensre. Ezt bizonyította a szeptember 24-i frankfurti egész napos esemény is. A német befektetési alapok kezelői kimagasló érdeklődését mutatta, hogy az alapokon keresztül befektető cégek, üzletemberek tőke több mint 70 százaléka volt jelen a rendezvényen.

A frankfurti road show-n a tőzsde kibocsátói közül az Államadósság Kezelő Központ Rt., a Földhitel- és Jelzálogbank Rt., a Matáv Rt., a NABI Rt., az OTP Jelzálogbank Rt. és a Synergon Informatika Rt. vezetői vettek részt.

A cégvezetők előadásaival párhuzamosan a kibocsátók és az intézményi befektetők között közvetlen megbeszélésekre is sor került, amelyeket a német alapkezelők különösen hasznosnak tartottak. A frankfurti road show sikere és tapasztalatai alapján a Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság - a hagyományos New York-i és londoni rendezvények mellett - folytatja az európai pénzügyi központok meglátogatását - áll a BÉT közleményében.