Országos fogadóhálózat lesz a Lovin

A Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft. (MLSZ Kft.) mostanáig kétszázötven hazai vállalkozóval kötött előszerződést, amelyben az üzemeltetők vállalták, hogy ügynöki rendszerben bekapcsolódnak az országosan kiépülő lóversenyfogadó-hálózatba. Ötven helyen már komoly előkészületi munkák folynak - tudósít a Világgazdaság.

Eddig a lóversenypályákon kívül csak korlátozottan, mindössze 18 fővárosi helyen lehetett fogadásokat kötni, holott a rendelkezésre álló ausztrál fejlesztésű fogadásszervezési rendszer, az úgynevezett TAB, háromszáz terminál egyidejű üzemeltetését tenné lehetővé az ország egész területén.

Az ágazat megtérülési mutatói is kedvezőbbek lennének az országos irodahálózat kiépülése esetén - erősítette meg Galambos Iván, az MLSZ Kft. ügyvezető igazgatója. Míg ugyanis a lósport területén élenjáró Franciaországban a fogadások majd kilencven százaléka a pályán kívül köttetik, addig Magyarországon ez az arány negyvenszázalékos.

Félmillió euróval távozott Rejtő a K&H-tólhttp://vg.hu/index3.php?app=cikk&datum=2003-10-14&d=2003-10-14&r=&c=38 Nem találtak zsebszerződésthttp://vg.hu/index3.php?app=cikk&datum=2003-10-14&d=2003-10-14&r=&c=1 Jövőjükért küzdő autókereskedőkhttp://vg.hu/index3.php?app=cikk&datum=2003-10-14&d=2003-10-14&r=&c=51 Mobilboom Nyugat-Európábanhttp://vg.hu/index3.php?app=cikk&datum=2003-10-14&d=2003-10-14&r=&c=8

Galambos szerint ez is hozzájárult ahhoz, hogy az elmúlt évtizedben a versenyeket szervező, és száz százalékban az állam tulajdonában lévő Nemzeti Lóverseny (NL) Kft. több százmilliós veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. Ugyanakkor úgy véli: nehéz megbecsülni, hogy a Kincsem Parkban tervezett komplex lóversenypálya felépítésének elhúzódása mennyiben járult hozzá a veszteség mértékének növekedéséhez.

A galopp- és ügetőversenyek megrendezésére egyaránt alkalmas pálya felépítését évekig az hátráltatta, hogy az osztatlan közös tulajdonban lévő Kincsem Park kisebbségi tulajdonosa, a Ficsor Kft. nem járult hozzá a munkálatok megkezdéséhez. Az áldatlan jogvita végére, a felek egyezségével azonban egy hete pont került.

Farkas Ferenc, az NL ügyvezető igazgatója ugyanakkor úgy véli: a pálya felépülte és egy az egész országra kiterjedő egységes fogadóhálózat megléte sem garantálná automatikusan az ágazat nyereségességét. Ehhez, véleménye szerint, egy országos lefedettségű tévécsatornára is szükség lenne, ugyanis csak így tudnának hatékonyan működni a tervezett fogadóirodák. A Világgazdaság értesülése szerint ugyanakkor már januárban sugározna egy országos műholdas csatorna, amelyik nem zárkózna el, hogy az NL Kft.-vel szerződjön a futamok közvetítésétől. Egyébként 1998. november 1-jével kormányhatározat rendelkezett arról, hogy a hazai fogadásszervezést koncesszióba kell adni, ám az elhúzódó pályaépítés a nemzetközi tender kiírását megakadályozta.

(vg.hu)