László Csaba pénzügyminiszter távozásának gondolata fel sem vetődött a kormányban - szögezte le Gál J. Zoltán kormányszóvivő a Magyar Nemzet egy írására reagálva, amelyben a pénzügyminiszter lehetséges leváltását fejtegették - írja a Népszabadság.

A pénzügyminiszter esetleges távozásáról szóló híresztelések  "minden alapot" nélkülöznek, amelyekben csupán az "ellenzéki vágyakozások jelennek meg", mondta Gál J. Zoltán. A Magyar Nemzet ugyanakkor azt írta, hogy a pénzügyminiszter távozásának ügye először a tapolcai szocialista frakcióülésen vetődött fel. Ezt támasztja alá, hogy a kormányszóvivő a szeptember elején tartott frakcióülés előtt már kénytelen volt cáfolni a László Csaba (és Gyurcsány Ferenc sportminiszter) távozásáról keringő híreket.

A Magyar Nemzet négy lehetséges utódot jelöl meg - őket egyébként állandóan emlegetik szocialista pénzügyminiszter-jelöltként. Szekeres Imre, az MSZP gazdasági ügyekért felelős alelnöke, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára korábban többször volt már említett jelölt, hiszen 1998 és 2002 között az Országgyűlés költségvetési bizottságának volt az elnöke. Veres János, a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára a leginkább kézenfekvő utód lenne, ám nála leginkább kérdéses a támogatottság.

A hírek szerint jelölt lenne Draskovics Tibor a kormányfő kabinetfőnöke, aki Medgyessy Péter pénzügyminisztersége idején volt a PM közigazgatási államtitkára. Mellette még Akar Lászlónak, a GKI Gazdaságkutató vezérigazgatójának a neve merül fel állandóan, hiszen ő az 1994-1998-as kormányzati ciklusban volt a pénzügyi tárca politikai államtitkára.