Varga: A Fidesz módosító indítványai nem növelnék a hiányt

A Fidesz módosító indítványai 400 milliárd forintos átrendeződést eredményeznének a jövő évi költségvetésben, ugyanakkor nem növelnék az államháztartás tervezett hiányát. Erről Varga Mihály, az ellenzéki frakció helyettes vezetője beszélt a képviselőcsoport hétfői, zárt ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón.

A Fidesz módosító indítványaiban versenyképességet javító intézkedéseket javasol. Ezek legfontosabb eleme egy adócsökkentést indítványozó módosító sor lesz - közölte a politikus. A kormány jelentős adóemelést kíván végrehajtani jövőre, mi pedig szeretnénk ezt megakadályozni - tette hozzá.

A módosító javaslatok másik felében a környezetvédelem, az egészségügy és a családtámogatás számára kíván többletforrásokat biztosítani a Fidesz. Varga Mihály elmondása szerint a frakció indítványaival az önkormányzatok számára is nagyobb támogatást kíván jövőre biztosítani.

120-130 milliárd forintos átcsoportosítást javaslunk majd az önkormányzati szférának is - mondta a frakcióvezető-helyettes.

Varga Mihály kijelentette: a kormányzati propagandával szemben a beterjesztett költségvetés a leépítés költségvetése, amelyet módosító indítványokkal alapjaiban nagyon nehéz megváltoztatni. Ha azonban a Fidesz módosító indítványai kellő támogatást kapnának a parlamentben, azok jelentősen javítanák 2004-ben az ország versenyképességét, a különböző ágazatok támogatottságát - tette hozzá.

Varga Mihály kérdésre válaszolva leszögezte, hogy a Fidesz módosító indítványaival nem növeli az államháztartás hiányát.