Átlagosan 5,9 százalékkal emelkednek a gépjármű-felelősségbiztosítási díjak az Allianz Hungária Biztosító Rt.-nél. Jövőre egyes térségek kedvezőbb vagy hátrányosabb besorolás alá kerülnek majd, mint korábban. A hátrányosabb kategóriába tartozik majd a fővárosi agglomeráció.

Jövőre az Allianz Hungária lakossági ügyfélköre számára átlagosan 5,9 százalékkal emelkednek a gépjármű-felelősségbiztosítási díjak. Az ügyfelek 55,9 százaléka számára az emelkedés a 2004-re prognosztizált 5,8 százalékos infláció alatt marad, míg minden ötödik gépjármű felelősségbiztosítási díja nemcsak reálértékben, hanem nominálisan is csökken - derül ki a biztosító [origo]-hoz eljuttatott közleményéből.

Jövőre egyes térségek kedvezőbb vagy hátrányosabb besorolás alá esnek majd, mint korábban. A hátrányosabb kategóriába tartozik majd a fővárosi agglomeráció, míg kedvezőbb besorolása lesz például egyes balatoni és nyugat-magyarországi településeknek.

Míg a fővárosban az 1150 és 1500 köbcentiméter közötti autóval rendelkezők egy részének díja 9,5 százalékkal emelkedik, addig hasonló paraméterekkel, például Ajkán csak 2,2 százalékkal nő a tarifa - mondta Kálózdi Tamás vezérigazgató-helyettes keddi sajtótájékoztatóján.