Abramovics a legjobban kereső brit

A brit Sunday Times című lap összesítése szerint az idén a Londonban élő Roman Abramovics orosz milliárdos kereste a legtöbb pénzt a szigetországban. A második helyen John Caudwell, a Phone 4U mobilcég tulajdonosa áll. David Beckhamnek ugyanakkor nem volt túl jó éve, 20,5 millió fontos jövedelmével csak a 34. helyen végzett - írja a Napi Gazdaság.

Forrás: MTI

A vélhetően politikai okokból Nagy-Britanniába menekült Roman Abramovics, orosz üzletember - a Chelsea futballklub tulajdonosa - a Szibnyeft olaj- és az Aeroflot légitársaságban birtokolt részesedésének eladásával került a lista első helyére. Abramovics 2003-as jövedelme 564 millió angol font volt.

A Sunday Times listájának második helyén - 397 millió fontos jövedelemmel - John Caudwell, a legnagyobb független európai mobiltelefon-forgalmazó cég, a Mobil 4U tulajdonosa áll, akinek vállalatát megvásárolta a Vodafone-csoport.

Az előkelő ötödik helyen áll a sorban J.K. Rowling, a Harry Potter könyvek írója, aki az elmúlt évben 125 millió fonttal gyarapította vagyonát. A brit tinilányok bálványa, a focista David Beckham ugyanakkor csak 20,5 millió fonttal gazdagodott 2003-ban, ezzel a 34. helyen áll a Sunday Times listáján, igaz így is megelőzi Erzsébet királynőt - írja a Napi Gazdaság.

KAPCSOLÓDÓ CIKK