Az MFB 230 milliárddal segíti a vállalkozásokat

A Magyar Fejlesztési Bank az idén mintegy 220-230 milliárd forintnyi új kihelyezéssel segíti a hazai vállalkozásokat, szemben a tavalyi 10 milliárd forinttal. A gazdasági miniszter szerint a bank mindenben megfelel az uniós követelményeknek.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) jelenleg már mindenben megfelel az Európai Unió fejlesztési bankokkal szemben támasztott követelményeinek, üzleti stratégiája a közeljövőben kerül a kormány elé - mondta Csillag István, a gazdasági és közlekedési tárca vezetője kedden.

A miniszter szerint a következő években az MFB jelentős szerepet tölt majd be az ország gazdaságának élénkítésében. Erős János, a bank vezérigazgatója elmondta: a tervek szerint az MFB az idén 220-230 milliárd forintnyi új kihelyezéssel segíti a vállalkozásokat.

A bank 2003-ban több mint 100 milliárd forint új kihelyezést hajtott végre, tavalyi mérlegfőösszege nem konszolidáltan számítva 520-535 milliárd forint között várható, adózott eredménye 8 milliárd forintra tehető az előzetes számok alapján.