Draskovics az új pénzügyminiszter

A Fidesz elnöke, Orbán Viktor értetlenségét fejezte ki László Csaba pénzügyminiszter távozása miatt. Az államháztartási hiány mértékét az elmúlt két-három hónapban már mindenki ismerte, ez nem egy új hír, ez nem egy ok, mondta a volt miniszterelnök. A Fidesz elnöke reményét fejezte ki, hogy Medgyessy Péter olyan embert talál a pénzügyi tárca élére, aki képes a gazdasági bizonytalanságnak véget vetni.

Kuncze: Valakinek vállalnia kellett a felelősséget

Fotó: Fábián Évi
Medgyessy bejelenti László Csaba távozását

Az SZDSZ megköszöni László Csaba pénzügyminiszteri tevékenységét, a párt megítélése szerint a pénzügyminiszter tisztességesen dolgozott - mondta Kuncze Gábor. A szabad demokrata pártelnök elmondta, hogy azért fogadták el a miniszterelnök javaslatát, mert az államháztartás hiánya olyan mértékben tért el a december végi becsléstől, aminek a felelősségét vállalni kellett. A miniszterelnökkel történt szerda reggeli egyeztetésen, amelyen a koalíciós pártok vezetői voltak jelen, a szabad demokraták nem emeltek kifogást Draskovics Tibor jelölése ellen, mondta Kuncze Gábor.

Mi azt várjuk a mindenkori pénzügyminisztertől, így Draskovics Tibor miniszterjelölt úrtól is, hogy olyan költségvetési politikát alakítson ki, amely lehetővé teszi a kormányprogramnak megfelelően az adó- és járulékterhek csökkentését, mondta a szabad demokrata pártelnök.

Dávid Ibolyát is meglepte az indoklás

A pénzügyminiszter lett a hibás ezért a követhetetlen gazdaságpolitikáért és már az előző évi költségvetésért is, amely egy ilyen szomorú számhoz vezetett az idei évben, mondta az MDF elnöke.

Ma a kormányzati politikusok úgy értékelik, hogy ez a vártnál sokkal magasabb - mondta Dávid Ibolya, aki szerint az MDF parlamenti frakciójának vezetője és annak helyettese számtalan esetben szóvá tette az Országgyűlésben a várható hiány mértékét. A pénzügyminiszter távozásának híre többször a levegőben volt, mondta a politikus.

KAPCSOLÓDÓ CIKK