Olcsó járatok Budapest-London között

A nyári menetrendben, március 28-tól az eddigi 14 helyett heti 19 járatot üzemeltet a British Airways (BA) a London-Budapest-London útvonalon. A kapacitásbővítés mellett árat is csökkent a brit légitársaság, azonban a legolcsóbban - különböző megkötésekkel - még mindig a fapados SkyEurope-pal lehet Londonba repülni - írja a Világgazdaság.

A BA kapacitásának bővítését azt tette szükségessé, hogy a tavalyi nyári időszakban a járatok telítettsége 85 százalék körül volt, és augusztusban elérte a 87 százalékot. Az új járat - heti öt alkalommal - a London déli részén fekvő Gatwick repülőtérre érkezik. Az éles piaci verseny miatt a BA lejjebb vitte a legkedvezőbb árajánlatát a londoni járatain: az új 29 ezer forintos tarifa bevezetése mellett megszűntették a minimum két éjszakás kint tartózkodási feltételét is.

A Malév néhány hete indította - közel hasonló feltételekkel - akcióját a már közlekedő londoni járataira amelyek a Heathrow reptéren landolnak. A Világgazdaság értesülései szerint a magyar légitársaság február közepétől a jóval olcsóbb Stanstedre is közlekedik majd, akárcsak a szlovák fapados társaság a SkyEurope, amely 11 800 forintos ajánlatával jelenleg a legolcsóbb alternatíva a Londonba utazóknak, igaz foglalást csak korlátozott számban és több hónapra előre fogadnak el.

 

minimumár

adó+illeték

British Airways

29 000

12 200

Malév

29 900

12 200

SkyEurope

11 800

9 844

Forrás: Világgazdaság

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK