Kutatókhoz fordul a pénzügyi tárca

Valamennyi jelentős konjunktúrakutató intézettől részletes elemzést kér a Pénzügyminisztérium annak a konvergenciaprogramnak a kidolgozásához, melyet május 15-én kell benyújtani az Európai Bizottságnak. Ebben a kormánynak össze kell foglalnia azokat a gazdaságpolitikai lépéseket, amelyek a maastrichti követelmények teljesítéséhez szükségesek. A program hátterében kisebb államot, kisebb költségvetési újraelosztási arányt és csökkenő adószintet tartalmazó gazdaságpolitika áll - mondta Draskovics Tibor.

Az állami újraelosztás csökkenését, kisebb adószintet kíván megvalósítani a kormány annak érdekében, hogy több levegő jusson a gazdaságnak - mondta Draskovics Tibor pénzügyminiszter csütörtökön a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének budapesti fórumán.

Május 15-én kell benyújtani az Európai Bizottságnak a konvergenciaprogramot, amelyben a kormánynak keretbe kell foglalnia mindazokat a gazdaságpolitikai lépéseket, amelyek révén eljut a maastrichti követelmények teljesítéséhez.

A konvergenciaprogram kidolgozása érdekében valamennyi jelentős konjunktúrakutató intézettől részletes elemzést kér a Pénzügyminisztérium, mégpedig az idő rövidsége miatt közbeszerzési eljárás nélkül - mondta Draskovics Tibor a fórumon.

A kormány kíváncsi arra, hogy a jelentős konjunktúrakutató intézetek milyen gazdaságpolitikai pályát rajzolnak fel a magyar gazdaság számára az euró bevezetéséhez vezető úton - mondta a pénzügyminiszter.

KAPCSOLÓDÓ CIKK