Májustól magyarul is megjelenik az EU hivatalos lapja

Az Európai Unió működését szabályozó hivatalos lap - Official Journal of the European Union - a csatlakozás időpontjától magyar nyelven is megjelenik, papír és CD-ROM formátumban. A lap gyakorlatilag az Unió közlönyeként és közbeszerzési értesítőként is funkcionál.

Az unióban a jogszabályok és a közbeszerzések akkortól lépnek életbe, ha megjelentek az Official Journal hasábjain. A hivatalos lapot évi 7-800 alkalommal adják ki, áll a Civil Europa Hírlevél közleményébe.

A teljes dokumentumtárat tartalmazó hivatalos jogtár (CD és online) és a nyomtatásban megjelenő Official Journal , amelyet 2004. május 1-től Magyarországon az Euro Info Service, az EU hivatalos kiadójának magyarországi képviselete forgalmaz, már közel hárommillió dokumentumot tartalmaz. A jogszabályok mintegy 80 százaléka a belső piac szabályozására irányul.

A közösségi vívmányok (acquis communitaire) a jogtárban mintegy 80-90 ezer oldalt tesznek ki, amelyek magyar nyelvre fordítása jelenleg még folyamatban van. Várhatóan 2004-2005 folyamán az unió hivatalos lapjának magyar nyelvű különszámában, CD-ROM formájában és online is elérhetőek lesznek.

A csatlakozást követően folyamatosan jelennek majd meg magyar nyelvű kiadványok a luxemburgi hivatalos kiadó gondozásában.