Draskovics: A Fidesz biankó csekket írat alá a lakossággal

Draskovics Tibor biankó csekkhez hasonlította a Fidesz nemzeti petícióját, amely szerinte semmilyen konkrét költségvetési javaslatot nem tartalmaz. A pénzügyminiszter a Kossuth Rádió Esti Krónika című műsorában szólt arról is, hogy több adónemen változtatni kellene, de nincs szükség újabb megszorító csomagra.

"Látszólag vonzó célokhoz kéri az ellenzéki párt a neveket és személyes adatokat, majd erre hivatkozva benyújt egy ma senki által nem ismert költségvetési törvénymódosítást" - mondta a pénzügyminiszter. Szavai szerint a petícióban konkrét költségvetési javaslat nem található, ehelyett a kezdeményezések egy része a tervgazdálkodásra történő visszaállásra, illetve az adósság és az adók növelésére irányul" - mondta Draskovics Tibor, aki hozzátette: felelőtlen, sőt talán hazafiatlan dolog valótlan állításokkal riogatni az embereket.

Magas munkáltatói terhek, iparűzési adó

Draskovics ugyanakkor elismerte, hogy a munkáltatókat terhelő, bérhez kapcsolódó járulékok szintje olyan magas, ami nem szolgálja a munkahelyek létrehozását, továbbá a helyi iparűzési adó jelenlegi rendszere is nehezen egyeztethető össze a piacgazdasággal. A cél, hogy a jövő évi költségvetés politika irányelveinek összeállításával egy időben megszülessenek a 2005-2006-2007-re javasolt adóváltozások is - mondta a pénzügyminiszter, aki eredményesnek nevezte a februári takarékossági folyamatot, így jelenleg nincs szükség újabb megszorító csomagra, beavatkozásra.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK