Új, 48 százalékos adókulccsal adóztatná jövőre a legmagasabb jövedelműeket az MSZP - derült ki a nagyobbik kormánypárt keddi frakcióülése után tartott sajtótájékoztatón. A párt elképzelése szerint az átlagjövedelem a középső adósávba kerülne.

Az MSZP egy negyedik adósáv bevezetését javasolja: az évi 6 millió forintnál többet keresők 48 százalékos adót fizetnének az így létrejövő legmagasabb sávban - hangzott el Katona Béla frakcióvezető-helyettes és Szabó Lajos képviselő keddi sajtótájékoztatóján.

A politikusok közölték azt s, hogy az MSZP-frakció azt szeretné, ha az átlagjövedelem teljes egészében a középső adósávba tartozna, ezért az adósáv szélesítését javasolják.

Mint arról az [origo] beszámolt, a nagyobb kormányzó párt az idei költségvetés elfogadása előtt is felvetette egy negyedik adósáv bevezetésének ötletét. Ezt akkor egyik parlamenti párt sem támogatta. Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke most is hasonlóképp nyilatkozott a távirati irodának: közölte, hogy pártja az új adókulcs bevezetését nem támogatja, mert az jövedelemeltitkolást eredményezne.