Miniszteri biztos az államháztartási reform összehangolására

2004.08.30. 13:57

Az államháztartás különböző területein folyó reformok összehangolására miniszteri biztost nevezett ki Draskovics Tibor pénzügyminiszter. A miniszteri biztosi feladatokkal Aradi Zsoltot, a Pénzügyminisztérium főosztályvezetőjét bízta meg. Megbízatása augusztus 23-tól hatályos - derül ki a pénzügyi tárca [origo]-hoz eljuttatott közleményéből.

Az új miniszteri biztos azon túl, hogy összehangolja a több területen folyó munkákat, megkezdi az államháztartási rendszer felülvizsgálatát, amely kiterjed a feladatok számbavételére és a pénzügyi szabályokra. Ha szükségesnek tartja, kezdeményezi azok módosítását. Irányítja a központi intézményrendszer átalakítását.

Alapvető tennivalója a feladat- és teljesítményalapú költségvetés és elszámolás információs hátterének kidolgozása, bevezetésének megszervezése. Ez illeszkedik abba a kormányzati elképzelésbe, hogy olcsóbb, hatékonyabban működő államra van szükség Magyarországon, s ezen a területen is érvényesüljenek azok a teljesítménykövetelmények, amelyek ma már a versenyszférában megszokottak - áll a közleményben.