Olcsóbb telefonálást és internetezést vár az IHM

2004.10.12. 14:09

Az informatikai és hírközlési miniszter reményei szerint a jövőben a telefontarifák évi szinten 5-10 százalékkal, a szélessávú internet, ezen belül az ADSL díjai pedig 15 százalékkal mérséklődhetnek azonos technológiai színvonal mellett.

Magyarországon jelenleg mintegy 2,4 millióan férnek hozzá az internethez, ám közülük csak 1,95 millióan használják a világhálót - mondta Kovács Kálmán a Tihanyban tartott Internet Hungary konferencián előadásában. A miniszter elmondta, hogy a legújabb adatok szerint Magyarországon a háztartások 45 százalékában van személyi számítógép, ám csak 15 százalékuk internetezik.

Kovács Kálmán szerint Magyarországon jelenleg négymillió állampolgár lehetősége az internet, mivel a lakosság többsége különböző okok miatt alig jut hozzá. A szaktárcavezető elmondta: az információ hatalom, ha keveseké - hajtóerő, ha sokaké. Az állam egyik feladata az, hogy korrekt versenyt teremtsen a szabályozáson keresztül, és mindenkinek lehetővé tegye a hozzáférést a korszerű szolgáltatásokhoz, különös tekintettel a hátrányos helyzetű településekre és a fogyatékos emberekre, mondta Kovács Kálmán.

A konferencián Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter elmondta, hogy az információs társadalom fejlesztésére fordított minden egyes forint három-ötszörösen térül vissza.

KAPCSOLÓDÓ CIKK