A listán szereplő milliárdosok 47 ország állampolgárai. Ezen a téren még mindig az Egyesült Államok számít nagyhatalomnak: a 671 milliárdos közül 341-en amerikaiak. Az elmúlt év során 69 amerikai került újonnan a listára. Oroszországból kilencen, Nagy-Britanniából nyolcan, Németországból pedig heten keresték meg az első milliárdjukat a 2004-es évben. Először szerepel a listán kazak, lengyel, ukrán és izlandi állampolgár.

Jelenleg 15 milliárd dollárra volt szükség ahhoz, hogy valaki az első húsz közé kerüljön. Orosz állampolgár egyelőre nincs közöttük, Roman Abramovics, a Chelsea tulajdonosa azonban már ott várakozik a huszonegyedik helyen, 13,3 milliárd dollárral. Valószínűleg a kínaiakra sem kell sokat várni: a huszonkettediknek, Li Ka-singnek a lista tanúsága szerint 13,3 milliárd dollárja van. 12 milliárd dollárral huszonötödik az olaszok botrányhős miniszterelnöke, Silvio Berlusconi.

Egymilliárd dollár kell ahhoz, hogy valaki szerepelhesen a listán. Magyarország három leggazdagabb emberének, Széles Gábronak, Demján Sándornak, és Várszegi Gábornak az összvagyona sem lenne elegendő ahhoz, hogy magyar állampogár is bekerüljön a Forbes milliárdosklubbjába.