99 százalékban befejeződött az aratás

2005.08.17. 17:24

Olyan aratás még nem volt, hogy közben egy teljes évi készletet tároltak a raktárak, de a termelők, a hivatalok és a minisztérium együttműködésének köszönhetően már csak egy százalék körüli az a gabonamennyiség, amely nem, vagy csak nagyon rossz minőségben takarítható be - közölte Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.

Gráf József a 4,6 tonnás hektáronkénti átlagtermést jónak, a közepesnél erősebbnek értékelte. A miniszter elmondása szerint évek óta nem fordult elő, hogy a betakarított gabona körülbelül fele része takarmány minőségű. Ezt a kiesést viszont pótolja majd, hogy jó egy tonnányival többnek ígérkezik a kukoricatermés.

Jövő hét szerdán Adonyban avatják az első új gabonaraktárat, majd egymás után 60 tárolót adnak át - közölte Gráf József a sajtótájékoztatón. Nyáron, illetve az ősz elején 2,4 millió tonnányi új tárolókapacitás létesül, illetve 400 ezer tonnányi gabona helyezhető el az átalakított és felújított raktárakban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK