Újra áruház lesz a Divatcsarnok

2006.01.05. 9:45

Hárommilliárd forintért vásárolja meg egy francia-belga cég a Divatcsarnokot. Az Orco Property Group ismét áruházként működtetné a műemléki védettséget élvező épületet. A cég nem először próbálkozott a divatcsarnok megvásárlásával: néhány éve 1,5 milliárdot kínált az akkor még a Centrum tulajdonában álló épületért - írja a Napi Gazdaság.

Ismét áruházként működik majd a Divatcsarnok az Andrássy úton. Az épületet a francia-belga Orco Property Group vásárolja meg 3 milliárd forintért a Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól. Tavaly a KVI minimum 3 milliárd forintban határozta meg az 1999-ben bezárt, műemléki védettséget élvező épület árát - írja a Napi Gazdaság.

Az Orco nem először pályázott a Divatcsarnokra: öt évvel ezelőtt az akkori tulajdonos Centrum Rt.-től próbálta megvenni az épületet. Akkor 1,5-2 milliárd forintot kínáltak a Divatcsarnokért. Akkor az állam a műemléki törvényre hivatkozva élt elővásárlási jogával, és a KVI 1,5 milliárd forintért megvette a magyar államtól az Andrássy úti épületet.

Az Oroc az eredeti állapotában állítja majd helyre az épületet, így annak tetején például ismét működhet majd jégpálya. Az Orco első beruházását szintén az Andrássy úton valósította meg: a Hősök tere közelében lévő Andrássy Hotelt 2001 októberében adták át. A négycsillagos, 71 szobás szállodának helyet adó épületet még 1999-ben vásárolta meg az Orco Hotel Ingatlanforgalmazási Rt., amely az Orco-csoport szállodaüzletágát összefogó Orco Hotels Group SA tulajdonában van.

KAPCSOLÓDÓ CIKK