Fokozódhat a jó lakások iránti érdeklődés

2006.01.12. 13:36

A jó minőségű lakások iránti kereslet erősödésre számít az Engel Group, ezért a következő hónapokban újabb 30 millió fontot kíván befektetni az ingatlanpiacon.

A cégcsoport legfrissebb elemzései szerint: a cseh, lengyel, bolgár és magyar régióban erősödik az a szakképzett, fiatal célcsoport, amely érdeklődik a jó minőségű lakások iránt. Az Engel East Europe többek között ezért is kíván a következő hónapokban újabb 30 millió fontot befektetni a régió az ingatlanpiacain. Az összeg egyharmadát a már futó projektekhez, a kétharmadát pedig új telkek vásárlásra fordítják.

Jacob Engel, a cég elnöke szerint: Magyarországon és a környező országokban, az átlag európai profithozamoknál jobb eredményeket lehet elérni, ezért a cég újabb projekteket indít. Az Engel jelenleg közel 10 ezer lakást épít Magyarországon, Csehországban, Lengyelországban és Bulgáriában. Budapesten a több mint ötszáz lakásos Sun Palace lakópark már szerkezetkész, Győrben pedig zajlanak az előkészületei az ország egyik legnagyobb ingatlanpiaci projektjének.

Az elmúlt hetekben a Sunday Telegraph és a Financial Times is foglalkozott a világ legnagyobb ingatlanpiaci befektetőivel, akik Kelet-Európában és a Balkánon további ingatlanpiaci befektetéseket eszközölnek a jövőben. A két gazdasági lap kiemelte, az Engel Group több mint öt éve aktív a kelet-európai piacon, a következő öt évben 850 milliós árbevételre számít.

KAPCSOLÓDÓ CIKK