Kovács Kálmán Bill Gatesszel tárgyalt

2006.02.01. 16:23

Az ENSZ által létrehozandó internetirányítási fórumról tárgyalt Lisszabonban a Microsoft vezetőjével Kovács Kálmán, aki korábban Budapestet javasolta a fórum székhelyéül - közölte az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) az MTI-vel szerdán.

A tárcavezető annak érdekében tárgyalt a Microsoft vezetőjével, hogy a nemzetközi diplomáciai támogatás mellé az IT-szektor egyik legnagyobb képviselőjét is megnyerje - olvasható a közleményben. Az iroda helyszínéről várhatóan tavasszal döntenek. Kovács Kálmán és Bill Gates a Microsoft Kormányzati Vezetői Fórumon találkozott Lisszabonban.

A konferencián részt vett M. José Manuel Barroso, az EU bizottságának elnöke, aki a piacképes tudással rendelkező munkaerő és az elektronikus kormányzat fontosságát hangsúlyozta. Ennek eléréséhez az EU konkrét akciókat javasol, amelyhez a magánszektor hozzájárulását is várják. Az internetirányítási fórum létrehozásáról tavaly az ENSZ-nek az internet jövőjéről szóló konferenciáján döntöttek Tuniszban, ahol az IHM vezetője Budapestet javasolta a fórum központjának.

Kovács Kálmán akkor elmondta: "nemzetközi irányítás jelenik meg az interneten a jövőben, a világháló civil alapú amerikai közvetlen irányítása mellett". A fórum céljainak megvalósítása érdekében az IHM novemberben hívta életre a magyar piaci és civil szereplők konzultációs platformját, az Internet Jövője Fórumot

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK