Eladó a kormányrezidencia

2006.02.07. 8:39

 A Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) 2006 folyamán 89 nagy értékű, 50 millió forint feletti, becsült értékű ingatlan értékesítését tervezi - mondta   Zelles Sándor vezérigazgató az MTI-nek..

Az épületek, üdülők, telephelyek eladásából 25-30 milliárd forint bevételre számít az intézmény. Az értékesítésre tervezett ingatlanok listáját az igazgatóság, az egyes vagyonkezelők által feleslegesnek nyilvánított ingatlanok alapján állította össze, illetve szerepelnek rajta a KVI évek óta funkció nélküli épületei is - ismertette Zelles Sándor.

A minisztériumok és az igazgatóság mellett, az Országos rendőr-főkapitányság, az APEH, valamint oktatási intézmények kínálják eladásra tulajdonukat a KVI-n keresztül. A legnagyobb árat valószínűleg a 2-3 milliárd forintot érő fővárosi, Béla király úti, volt kormányrezidenciáért, a szintén milliárdos értékű, Szervita téri irodaházért és a volt híradóközpontért kapja majd a KVI - vélekedett a vezérigazgató.

A vidékiek közül a Klub Aliga üdülőt és a sopronhorpácsi Széchenyi-kastélyt emelte ki. A lista fele a tavaly meghirdetett, de nem értékesített épületekből áll. Az ingatlanokat pályázat útján, az előkészítés sorrendjében hirdeti meg az év során az igazgatóság

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK