A koncessziót 20 évre szerezheti meg a győztes, a fejlesztés első fázisa 2008-ra zárulhat le. A kaszinók mellett bevásárlóközpontot, ötcsillagos szállodát és élményparkot is létre hoznának.

Ötszázmillió eurót szán a bezenyei Eurovegas kaszinókomplexum létrehozására az amerikai Ellis Gaming LLC - idézi a Világgazdaság John Groomot, a társaság vezérigazgatóját a Bloombergre hivatkozva.

A beruházás feltétele, hogy a kaszinó-üzemeltető cég megnyerje a Pénzügyminisztérium által még január 19-én meghirdetett, egy legfeljebb öt játékkaszinóból álló egység üzemeltetésére vonatkozó, nyilvános pályázatot. A koncessziót 20 évre szerezheti meg a győztes, öt egység esetén évente, összesen mintegy 3,5 milliárd forint ellenében, a jelentkezési határidő április 20. Ha sikerrel szerepelnek a kiíráson, a fejlesztés első fázisa 2008-ra le is zárulhat - véli John Groom.

Schmatovich Mátyás, Bezenye polgármestere korábban azt nyilatkozta a Világgazdaságnak, hogy az Ellis a tervek szerint az első ütemben két kaszinót és hozzá tartozó kiszolgáló-egységeket, hoteleket építene, két év alatt pedig összesen öt kaszinó és öt szálloda készülhet el.

Az Ellis Gaming vezetője szerint a legnagyobb amerikai bank, a Citigroup már jelezte, hogy finanszírozná a projektet, ezt a kijelentését azonban a bank részéről nem kommentálták. A kaszinók mellett, a Lukale Investment & Development AG osztrák projektcég 400 millió eurós beruházással bevásárlóközpontot, ötcsillagos szállodát és élményparkot hozna létre Bezenyén.