Százkilencven lakásból és 44 szobás apartmanhotelből álló épületegyüttest, valamint a szomszédságában Duna-korzót épít Győrött a Dunapart Rezidencia Kft. - közölte Jakab Tamás, az angol-magyar vegyes társaság ügyvezetője az alapkőletétel alkalmából csütörtökön.

Jakab Tamás tájékoztatása szerint három lakóházat emelnek, két új épület övezi majd az egykori folyóparti magtárból kialakítandó harmadikat. A 19. század végén emelt elevátor jelentős részét lebontják, és lakóházként újraépítik. A házak felső szintjein tetőkertes, teraszos, körpanorámás lakások lesznek, ahonnan kilátás nyílik a Szigetközre, a pannonhalmi apátságra, a győri Püspökvárra. Az épületek földszintjén üzletek és szolgáltatóhelyiségek, éttermek nyílnak, de lesz egészségügyi centrum és wellness-központ is.

A győri Duna-korzó szerves egységet alkot majd a Dunapart Rezidencia elnevezésű épületegyüttessel. A belváros a korzó révén terjeszkedik, a Mosoni-Duna felett átívelő két híd közötti terület így bekerülhet a városközpont vérkeringésébe. A beruházás mintegy hatmilliárd forintos invesztícióval valósul meg a Mosoni-Duna partján.

A Duna-korzó és a rezidencia terveit Jurcsik Károly, Győrött élő Kossuth-díjas, kétszeres Ybl-díjas tervező vezetésével Maráz Péter és Szeder Tibor építészek készítették. A közösségi terek belsőépítészeti tervei Jahoda Maja Ybl-díjas belsőépítész munkái. A projekt a tervek szerint a jövő év közepére elkészül.